Sól kamienna spożywcza

Sól kamienna, najczęściej wykorzystywany rodzaj soli w kuchniach, wydobywana jest w kopalni soli. Dzięki procesowi kruszenia brył wydobytej soli oraz mielenia, uzyskiwana jest sól kamienna drobno lub gruboziarnista. Dla Państwa wygody i na Państwa potrzeby sól kamienna jest pakowana w dogodne do użytku opakowania. Nasza firma oferuje  sól wysokiej jakości. W przemyśle spożywczym liczy się jakość.

Czy sól kamienna jest zdrowa dla organizmu?

Modne obecnie podejście w różnego rodzaju dietach, ograniczających sól, jest w pewnym stopniu uzasadnione. Jednak dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, sól jest niezbędna. Ważne jest, aby była dostarczana w odpowiednich ilościach oraz aby jej jakość zachowywała najwyższe standardy. Spożycie soli zakład ok.7 g na dobę.( około łyżeczki soli w ciągu doby) zapewnia prawidłową gospodarkę wodną organizmu. Cenne minerały, zawarte w soli kamiennej są niezbędne dla zdrowia. Cynk, żelazo, wapń, potas i jod, zawarte w soli kamiennej, są cennymi mikroelementami, które zachowują swoje właściwości w soli kamiennej dzięki procesowi wytwarzania. Sól kamienna, która nie jest oczyszczana zachowuje swoje właściwości kosztem koloru.  

Czy sól kamienna jest odpowiednia dla alergików?

Sól kamienna, zarówno drobnoziarnista, jak w postaci kryształków soli, jest produktem nieuczulającym. Jako produkt bezglutenowy i wolny od GMO, stanowi bezpieczną bazę konserwowania i przyprawiania potraw. Aby zachować zdrowie oraz dobrą kondycję, warto stosować zróżnicowaną dietę, aktywnie spędzać czas oraz dbać o najwyższą jakość produktów.

Szerokie możliwości zastosowania soli kamiennej.

Wykorzystywana w przemyśle spożywczym sól kamienna znakomicie nadaje się do długoterminowego przechowywania żywności. W naszej ofercie znajdą Państwo sól kamienną, której właściwości są doceniane w wielu branżach. Sól kamienna, dostępna w naszym asortymencie, znakomicie sprawdza się w konserwowaniu produktów spożywczych, a jej wysoka jakość gwarantuje wyborny smak przyprawionych potraw. Sól kamienna jest produktem, który jest niezbędny nie tylko w domowej kuchni, ale w zakładach przemysłu spożywczego. Wśród dostępnych rodzajów soli kamiennej , najbardziej powszechna jest drobno mielona sól kamienna. Drobno mielona sól kamienna wykorzystywana jest w przyprawianiu potraw oraz w ich konserwowaniu. Sól gruboziarnista, kamienna poza walorami smakowymi i zawartością mikroelementów, doskonale się prezentuje. Bywa z tego względu wykorzystywana pod kątem efektu wizualnego. Znakomite efekty smakowe potraw to wyznacznik popularności soli kamiennej, która w niewielkich ilościach jest niezbędna każdemu organizmowi.  

Dostępne opakowania:
Opakowanie jednostkowe: worek 25,0 kg,
Opakowanie transportowe  paleta  1125,0 kg

Przechowywanie soli.
Sól  przechowywać w czystych, suchych i wentylowanych budynkach magazynowych. Nie należy przechowywać pod wiatami i na składowiskach.

Sól należy zabezpieczyć przed:

  • działaniem wody i opadów atmosferycznych.
  • mechanicznym uszkodzeniem opakowania.