Sól jako podstawowa przyprawa jest stosowana we wszystkich kuchniach lokali gastronomicznych i przemyśle spożywczym. Jest jednocześnie podstawowym źródłem sodu, odpowiedzialnego za zrównoważoną gospodarkę wodną organizmu. Ważne jest, aby wykorzystywana sól była wysokiej jakości i pozbawiona zanieczyszczeń a tym samym przeznaczona do bezpośredniego spożycia przez ludzi. Ponadto proces jodowania musi być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia.
Zajmujemy się dystrybucją soli przeznaczonej do bezpośredniego stosowania w kuchniach lokali gastronomicznych oraz stosowania w przemyśle spożywczym. Dostarczane przez nas na rynek produkty gwarantują wysokie właściwości konserwujące i zapewniające trwałość przetworów, a także podkreślające smak przyrządzanych dań i produktów spożywczych.
Sól dostępna w naszej ofercie zawiera szereg cennych mikroelementów takich jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas, które mają wpływ na właściwości przyrządzanych z jej użyciem potraw.
W naszej ofercie możecie Państwo znaleźć:
- sól warzoną jodowaną,
- sól kamienną jodowaną,
- sól kamienną niejodowaną.