Sól do produkcji żywności

Sól jako podstawowa przyprawa jest stosowana we wszystkich kuchniach lokali gastronomicznych i przemyśle spożywczym. Jest jednocześnie podstawowym źródłem sodu, odpowiedzialnego za zrównoważoną gospodarkę wodną organizmu. Ważne jest, aby wykorzystywana sól była wysokiej jakości i pozbawiona zanieczyszczeń a tym samym przeznaczona do bezpośredniego spożycia przez ludzi. Ponadto proces jodowania musi być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia.

Zajmujemy  się dystrybucją soli przeznaczonej do bezpośredniego stosowania w kuchniach  lokali gastronomicznych oraz  stosowania w przemyśle spożywczym. Dostarczane przez nas na rynek  produkty gwarantują wysokie właściwości konserwujące i zapewniające trwałość przetworów, a także podkreślające smak przyrządzanych dań i produktów spożywczych.

Sól dostępna w naszej ofercie zawiera szereg cennych mikroelementów takich jak: żelazo, wapń, magnez, cynk, potas, które mają wpływ na właściwości przyrządzanych z jej użyciem potraw.

W naszej ofercie możecie Państwo znaleźć:

  • sól warzoną jodowaną,
  • sól kamienną jodowaną,
  • sól kamienną niejodowaną.